Beneficiile animalelor asupra sanatatii

Beneficiile animalelor asupra sanatatii

Posesorii de animale se mentin mai bine in forma, au inima mai sanatoasa si au un risc mai mic sa sufere de depresie si alte boli psihice.

Animalele nu sunt doar o companie placuta, ci si un ajutor pentru cei cu probleme de sanatate sau mai sensibili emotional.
Iata care sunt principalele beneficii:
Cainii ajuta copiii cu ADHD
Plimbarile pe care proprietarii de catei sunt nevoiti sa le faca nu sunt doar o metoda excelenta de relaxare. Chiar si o plimbare de 15 minute reduce semnificativ nivelul de cortizol, denumit si hormonul stresului.

In plus, alergarile pas la pas cu catelul echivaleaza cu necesarul de exercitii fizice.
Cainele se poate dovedi de un real ajutor si pentru parinti. Un copil care sufera de deficit de atentie va deveni mai organizat si mai responsabil daca are grija de un catel.
„Un animal are nevoie sa fie hranit, plimbat, spalat, ceea ce ii va responsabiliza pe copii si ii va face sa fie mai organizati. Ei invata sa empatizeze si sa-i protejeze pe altii, dar si sa relationeze mult mai bine cand vor fi adulti”, explica psihologul Keren Rosner, de la cabinetul Mentarex Consult.
Pisicile pot avea si ele beneficii asupra sanatatii. Studiile arata ca cei care au grija de pisici au in mod indirect cu 40% mai putine riscuri sa dezvolte o boala de inima, intrucat pisicile, spre deosebire de alte animale, au un efect de calmare asupra stapanilor.
„Unii specialisti sustin ca o pisica ofera o anumita stare de relaxare, ca ii incarca de o anumita energie. Sunt niste gesturi aproape ca niste ritualuri care detensioneaza”, crede terapeutul care atentioneaza ca psihicul uman are mare nevoie de relaxare.
Specialistii spun ca stresul isi pune amprenta pe sanatatea inimii cat si pe a altor organe precum ficatul si stomacul. „Se mai spune ca cei care locuiesc cu animale capata toleranta la anumiti alergeni”, adauga si medicul de familie Remus Lupu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *