1.000 de agenti economici – amendati pentru poluare in Prahova

  0
  416
  GNM a efectuat controale la obiectivele care gestionează deşeuri periculoase de natură medicală
  1.000 de agenti economici - amendati pentru poluare

  Chiar daca, in ultimii ani, se constata o imbunatatire a situatiei in privinta protejarii mediului, comisarii Garzii de Mediu Prahova mai au inca serios de lucru cu operatorii economici care polueaza accidental aerul, apa, solul, dar si habitatele naturale ori ariile protejate prin lege. Astfel, in topul listei celor sanctionati, in primele cinci luni ale anului in curs, figureaza SC Silvadim Forest SRL Maneciu (care a incasat o amenda in valoare de 60.000 de lei, concomitent cu sistarea activitatii, pentru demararea lucrarilor de exploatare forestiera fara a detine autorizatie de mediu). Aceasta este urmata de Rafinaria Astra Romana SA Ploiesti si SC Semko Europe SRL Bucuresti – Punctul de lucru Ploiesti, care au fost sanctionate cu cate 40.000 de lei, fiecare, pentru abandonare de deseuri menajere si industriale in locuri neautorizate, respectiv pentru colectarea neselectiva a deseurilor rezultate din activitatea de constructii montaj.

  Pe lista poluatorilor figureaza si nume cu rezonanta in economia Romaniei, precum compania OMV Petrom sau Conpet SA Ploiesti – care au incasat amenda maxima prevazuta de lege, cate 100.000 de lei, fiecare – numai ca faptele incriminate de lege s-au produs pe teritoriul altor judete. Una peste alta, in primele cinci luni ale anului in curs, inspectorii Garzii Nationale de Mediu au sanctionat peste 1000 de agenti economici, iar valoarea amenzilor a depasit
  14 milioane de lei. In plus, in 23 de cazuri au fost intocmite sesizari penale, din cauza gravitatii ilegalitatilor constatate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.