Realizarile Plantam fapte bune in Romania din 2016

0
2044

Plantam fapte bune in Romania publica Raportul anual 2016, in format electronic si ofera celor interesati informatii despre venituri, realizari, parteneri sau sustinatori ai proiectului.

2016 a fost al doilea an consecutiv in care Plantam fapte bune in Romania si-a propus sa organizeze in luna noiembrie plantare in toata tara intr-o singura zi si al doilea an in care a participat si Republica Moldova. Romania a reusit, Republica Moldova a reusit.

In 2016, peste 5.100 de voluntari au plantat aproape 114.000 de puieti forestieri pe 45 de hectare de teren public neproductiv din 10 judete ale tarii. Acest lucru a fost realizat in cadrul a doua campanii de plantare: primavara (trei actiuni de plantare, in luna martie) si toamna (opt actiuni de plantare, in luna noiembrie, din care sapte derulate concomitent, intr-o singura zi, in sapte judete din Romania) si o localitate din Republica Moldova.

A fost unul dintre cei mai frumosi ani datorita performantei in organizare (cu o munca bazata de voluntariat), si a evenimentelor conexe in care s-au implicat plantatorii: Maratonul International Bucuresti, Semimaratonul International Bucuresti, Ultramaraton, Iron Man (triatlon) si Swimathon.

In 2016, Plantam fapte bune in Romania impreuna cu agentia de publicitate Publicis au lansat campania Green Endorsement, care a avut ca scop constientizarea importantei implicarii, ca voluntar, in actiunile de protectia mediului si incurajarea si recunoasterea celor care se implica in astfel de actiuni. Voluntarii au obtinut satisfactia participarii in mod activ la un proiect cu impact pozitiv asupra mediului si o recunoastere oficiala sub forma unui certificat – Green Endorsement Pro sau a unei diplome – Green Endorsement Basic, in functie de gradul de implicare.

Partenerii institutionali in 2016 au fost: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Romsilva, Jandarmeria Romana si Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Sponsorii actiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland  Romania, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania si Tibbett Logistics.

Din 2011 si pana in prezent, Plantam fapte bune in Romania a actionat in 22 de judete – 27.367 de voluntari au impadurit o suprafata de peste 180 de hectare, reusind sa planteze 576.143 puieti.

„Am incheiat un alt an cu succes, an in care initiativa noastra a mobilizat oameni capabili si motivati, din sfera publica si cea privata. Impreuna, am contribuit la cresterea suprafetei impadurite si la dezvoltarea constiintei societatii civile in ceea ce priveste padurile. Echipa ”Plantam fapte bune in Romania” va ureaza o lectura placuta si va asteapta in anii urmatori la evenimente la fel de frumoase.”

Raportul anual 2016 este disponibil aici: http://plantamfaptebune.ro/2016/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.