Recesiunea a redus nivelul dioxidului de carbon

  0
  436

  Nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera din Uniunea Europeana a scazut in 2008, pentru al patrulea an consecutiv, dupa cum se arata intr-un raport efectuat de Agentia Europeana de Mediu (EEA), citat de Reuters.recesiune

  Se pare ca aceasta reducere se datoreaza crizei financiare, deoarece nivelul de combustibil folosit in domeniile industrial, de transport sau energetic a scazut. In cele 15 tari din Uniunea Europeana care au semnat Protocolul de la Kyoto pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, nivelul a scazut cu 1,3 procente in 2008 fata de 2007.

  Diminuarea emisiilor din 2008 reflecta efectele recesiunii globale care a inceput in 2008 si care a contribuit la reducerea productiei industriale si a consumului de energie, se mai arata in studiu.

  In toate cele 27 de tari din Uniunea Europeana emisiile de gaze cu efect de sera au scazut cu 1,5 procente.

  „Aceste cifre provizorii sunt inca o confirmare a faptului ca Uniunea Europeana este pe drumul cel bun pentru a atinge scopul propus de Protocolul de la Kyoto. Acest trend trebuie consolidat in anii urmatori”, a declarat Stavros Dimas, comisarul european pentru Mediu.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.