Reciclarea metalelor, zacaminte epuizabile

Compania Recupyl a pus la punct un procedeu capabil sa recupereze 98% din metalele pe care le contin bateriile telefoanelor portabile si alte aparate electrice.

Nu doar de petrol am putea duce lipsa in viitorul apropiat. Dupa ultimele statistici ale Observatorului de materii prime, la nivel mondial si in ritmul de consumare actual, au ramas doar 40 de ani de reserve de cupru, 28 de ani de plumb si doar 17 ani de staniu. Situatia este putin mai buna pentru fier (440 de ani) si aluminiu (220), filonul lor nemaifiind etern.

„Trebuie sa ne gandim deja la exploatarea unei noi mine: acela a reciclarii„, explica FAROUK TEDJAR, presedinte fondator al societatii Recupyl SAS, care a primit acum cateva saptamani, din mainile Secretarului de Stat al Industriei din Franta, Luc Chatel, premiul Pierre Potier „inovatia in chimie pentru dezvoltarea durabila„.Ideea lui Farouk este aceea de a pune la punct un procedeu revolutionar, capabil sa recupereze pana la 98% de metale existente in bateriile litiu-ion ale telefoanelor si calculatoarelor portabile, dar si ale aparatelor foto digitale si masinilor electrice.Totul la o temperature ambianta si cu un consum energetic redus.

Stiind ca, in lume, sunt aproximativ 2 miliarde de telefoane potabile care utilizeaza tehnologia litiu-ion, putem masura importanta acestui zacamant care cere mai degraba sa fie reutilizat decat aruncat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *