Zgarienorii se vor roti la fiecare ora

Pentru cei care s-au plictisit sa se uite pe geam si sa vada in fiecare zi aceeasi priveliste, arhitectii au gasit o solutie: zgarienorii dinamici, care se rotesc o data la fiecare ora.

Primele doua astfel de cladiri vor fi construite in Dubai si Moscova pana in 2010, desi turnul de 80 de etaje din Dubai inca mai asteapta aprobabrea. Creierul din spatele acestei inventii este David Fisher, proprietarul companiei ,,Tehnologia turnului rotitor”.,,Viata de acum este dinamica, astfel ca spatiul in care traim ar trebui sa fie si el dinamic. Cladirile vor urma ritmul naturii. Isi vor schimba directia si forma de la primavara la vara, de la rasarit la apus si se vor adapta la clima. Cladirile vor fi vii”, a explicat Fisher.

Etajele rotative vor fi constituite din apartamente prefabricate, care se vor invarti in jurul unui nucleu din beton. Clientii care vor cumpara un etaj intreg vor avea posibilitatea sa comande vocal rotatiile si sa isi aleaga privelistea.Se spera ca turnul sa genereze suficienta electricitate pentru el si cladirile invecinate, datorita panourilor solare si a celor 79 de turbine de vant montate intre fiecare etaj.

,,Turnul rotitor este ecologic si primul proiectat are capacitatea de a produce singur electricitate”, a adaugat inventatorul. Pe langa piscine si gradini, zgarienorii vor fi dotati si cu lifturi pentru masini, oferindu-le proprietarilor optiunea sa parcheze chiar in fata casei.

Desi spera ca investitorii sa se inghesuie, acestia s-ar putea sa se gandeasca de 2 ori atunci cand vor auzi ca David nu a mai construit niciun zgarienor pana acum. Anterior, el s-a ocupat de amenajarea de bai din marmura pentru hoteluri. Dar Fisher este increzator in proiectul sau si ne asigura ca este perfect sigur.
Sursa: Lumebuna.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente