Bombe cu seminte

seedsConceptul unei „bombe cu seminte” – un mediu mobil pentru seminte – nu este nou. Acestea au fost folosite in 1973 de Green Guerillas in New Yok. Artistul Kathryn Miller este faimos pentru utilizarea lor intr-o opera de arta in 1992. Totusi, felul in care sunt folosite de catre Studio Tx-ul german duce conceptul la un cu totul alt nivel: baloane biodegradabile cu seminte.

Arata ca un pitic de gradina obisnuit, insa, in loc sa ramana in fata casei an dupa an si sa astepte sa se adune pe el praful, acesta se dezumfla dupa o zi, aterizand pe niste pamant atasat la baza fiecarui balon, si rasare dupa o vreme sub forma unor flori. Pamantul are, de asemenea, niste manere de in pentru ca baloanele sa poata fi transportate.

„Balonul cu seminte” a aparut initial in cadrul evenimentului Gradina Temporara, ce are loc in fiecare an intr-un nou loc abandonat. Aachen, Germania a gazduit premiera acestor baloane in primul sfarsit de saptamana din iulie. Fiecare dintre ele este facut din plastic biodegradabil si este desenat cu creta bazata in totalitate pe apa. Dureaza de la 4 la 6 luni ca baloanele sa se descompuna si sa lase o explozie de culoare in urma lor.

Aceste noi ornamente de gradina nu numai ca infrumuseteaza gradina pe termen lung fara sa afecteze mediul, dar contracareaza si efectul plictiselii: „piticul de gradina” este intr-o continua transformare.

sursa: inhabitat.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *