Reconstructia ecologica a polderului Zaghen ar putea incepe abia din iulie!

Reconstructia ecologica a polderului Zaghen ar putea incepe abia din iulie!
Reconstructia ecologica a polderului Zaghen ar putea incepe abia din iulie!

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, este sceptic in privinta deblocarii procedurilor pri­vind demararea reconstructiei ecolo­gice a Polderului Zaghen mai devre­me de a doua jumatate a acestui an.

„Suntem la aproape un an distanta de la semnarea contractului reconstructia ecologica a polderului Zaghen si o serie de functionari ai unor institutii guvernamentale cer lamuriri peste lamuriri tocmai pentru ca avem o legislatie care nu s-a aliniat nici pana acum cu cea europeana. Noi doream ca luna aceasta sa inceapa lucrarile dar probabil acest lucru nu se va intampla mai devreme de jumatatea acestui an”, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Contractul pentru realizarea unei minidelte la marginea orasului s-a semnat in aprilie 2012, avand o valoare totala de circa 18 milioane de euro, finantarea nerambursabila fiind asigurata prin POS Mediu. Partenerii proiectului sunt Admi­nistratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) si Agentia Natio­nala de Imbunatatiri Funciare iar pe­ri­oada de implementare este de nu­mai trei ani de la semnarea contrac­tului.

„Chiar si in conditiile in care lucrarile ar incepe in a doua jumatate a acestui an, chiar nu se pune problema iesirii din termenul de implementare a proiectului.

Pro­cedura s-a amanat pentru ca si miza este una importanta si orice con­structor isi doreste aceasta lucrare in portofoliu. Sper insa ca in mo­men­tul in care se va contracta lucrarea sa nu mai avem parte de firme de constructii cu portofolii impresionante care aduc la Tulcea pentru lucrari, totusi de mare anver­gura, un laptop si doi ingineri”, a mai declarat primarul municipiului.

In momentul de fata procedura este suspendata pentru ca, tocmai pe principiul „un laptop si doi ingi­neri”, a fost depusa o contestatie la caietul de sarcini cu privire la obligativitatea participantilor de a detine utilaje specifice lucrarilor de ecologizare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente