Reduceri de personal la institutiile de mediu din Gorj

Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
Reduceri de personal la institutiile de mediu
Reduceri de personal la institutiile de mediu

In urma procesului reducere a functionarilor publici in baza O.U.G. 77/2013, Agentia pentru Protectia Mediului Gorj va pierde un post. Stabilirea departamentului de unde se va reduce acest post se va sti exact in luna septembrie. Cert este ca se va organiza examen pentru a se stabili cine va ramane fara un loc de munca. Si Garda de Mediu Gorj este vizata de reduceri de personal.

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj este una dintre institutiile publice care trebuie sa aplice reducerea cu 4% a posturilor ocupat in conformitate cu ordonanta de urgenta. „Conform ordonantei 77 privind reducerea cheltuielilor la institutiile publice, APM Gorj la un numar de posturi ocupate de 37, procentul de 4% inseamna o persoana in ceea ce priveste reducerea postului ocupat. Procedura specifica va fi elaborata de Agentia Nationala de Protectia Mediului, pentru a fi o procedura unitara la nivelul tarii in ceea ce priveste agentiile de protectia mediului. Procedura va prevedea o data modul de realizare al examenelor, un stat de functii in care apar ce functii raman si ce functii dispar si organigrama cea noua pentru ca reducerea aplica inclusiv partea de reorganizare. Adica se poate reduce sa spunem un compartiment sau posturi in cadrul unui compartiment. Undeva la inceputul lunii septembrie se va da examenul pentru compartimentul sau serviciul din care se va reduce postul. Orice reducere de personal este dureroasa”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Si Garda de Mediu Gorj si-ar putea pierde din posturile ocupate. In prezent, in cadrul institutiei lucreaza 15 persoane dintre care 14 comisari de mediu. „La nivel national se reduc undeva la 66 de posturi conform ordonantei si deocamdata nu s-a decis la nivelul fiecarui judet. Urmeaza sa se decida dar oricum se decide dar oricum se va decide la nivel central de la Bucuresti. Probabil ni se va comunica, probabil vor veni si organigrame”, a comentat Alexandru Tinta, seful interimar al Garzii de Mediu Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *