Comportamentul bizar al porumbeilor si moartea lor in numar mare i-au speriat pe locuitorii Moscovei

Comportamentul bizar al porumbeilor si moartea lor in numar mare i-au speriat pe locuitorii Moscovei
Comportamentul bizar al porumbeilor si moartea lor in numar mare i-au speriat pe locuitorii Moscovei

Populatia Moscovei este speriata de un fenomen misterios care afecteaza porumbeii din oras: multe pasari zboara haotic, lovindu-se de oameni, cad la pamant si mor. Expertii de mediu au investigat fenomenul si ofera explicatii.
Conform informatiilor publicate in ziarul Izvestia, Moscova este in prezent scena unei epidemii de maladie Newcastle, o boala virala care afecteaza pasarile si care se poate transmite si la om. Totusi, pentru om boala Newcastle nu este periculoasa, putand provoca uneori doar conjunctivite usoare sau simptome asemanatoare celor de gripa.

In schimb, la pasari ea poate fi foarte agresiva, cu manifestari digestive, respiratorii si nervoase si cu mortalitate destul de ridicata. Pasarile afectate se comporta adesea ciudat, devenind dezorientate, cu miscari necoordonate si sucomband brusc, dupa o perioada scurta in care au manifestat semne de boala.

Locuitorii Moscovei au relatat despre mai multe cazuri in care au observat porumbeii comportandu-se neobisnuit: pareau ametiti, reactionau lent la prezenta oamenilor, uneori zburau lovindu-se de trecatori si cazand la pamant.

Expertii au identificat si unele cazuri de infectie cu Salmonella la pasarile moarte, dar nu descoperit prezenta unor boli mai periculoase, precum gripa aviara sau psitacoza.

Se crede ca vremea foarte calda a favorizat raspandirea infectiei si aparitia epidemie; specialistii spun insa ca aceasta da deja semne de incheiere.

Fenomenul a alimentat insa o panica mediatica, legata de o asa-zisa Apocalipsa care ar urma sa vina in curand : conform ziarului Komsomolskaia Pravda, calugarul mistic Grigori Raspuntin – un personaj ciudat al Rusiei tariste – ar fi prezis ca sfarsitul lumii va veni pe 23 august 2013, ceea ce i-a facut pe unii sa vada in moartea in masa a porumbeilor un semn al apropiatului sfarsit al lumii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente