A reduce sarea din alimente sau a elimina alimentele cu un continut bogat de sare, cum ar fi mezelurile, snacksuri tip biscuti sarati, chipsuri sau unele conserve poate reduce in proportie mare riscul de a dezvolta cancer de stomac, conform celor declarate de reprezentantii “Centrului Mondial de Cercetare a Cancerului”.
Circa 7 tipuri de cancer de stomac ar putea fi prevenite daca am elimina sarea din alimentatia de zi cu zi, revin cercetatorii.
Prea multa sare dauneaza tensiunii arteriala si, implicit, provoaca boli de inima sau accident vascular cerebral. Dar ceea ce nu este asa de mult vehiculat consta in informatia: sarea in exces are capacitatea de a provoca diferite tipuri de cancer de stomac.
Limita de sare zilnica recomandata este de 6 grame (aproximativ o lingurita), insa in medie oamenii consuma 8,6 grame, sustin cercetatorii de la “Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului”.
„Cancerul de stomac este foarte dificil de tratat pentru ca cele mai multe cazuri sunt detectate cand boala este deja bine stabilita”, a declarat Kate Mendoza, directorul de comunicare de la „Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului”. Astfel, s-a accentuat nevoia imperios necesara de a preveni cancerul de stomac cu toate resursele pe care le avem la dispozitie.
Marea majoritate a cantitatii de sare pe care noi o consumam se afla deja in alimente. Din acest motiv, oamenii de stiinta de la “Centrul Mondial de Cercetare a Cancerului” au cerut autoritatilor atentionarea clara si explicita a cantitatii de sare, prin intermediul etichetelor de pe fiecare produs alimentar.