“Regatul S?lbatic”, de la Pite?ti, la Mioveni
“Regatul Sălbatic”, de la Piteşti, la Mioveni
“Regatul Salbatic”, de la Pitesti, la Mioveni
“Regatul Salbatic”, de la Pitesti, la Mioveni

Dupa ce timp de mai multi ani a stat la dispozitia londonezilor, autobuzul double-dec¬ker adaptat, in care s-a urcat si printul Charles, a devenit o „scoala de mediu“ pe roti pentru elevii din Romania. Miercuri, vehiculul botezat „Re¬gatul Salbatic“ a ajuns pen¬tru a doua oara la Pitesti, in Piata Primariei, iar astazi, auto¬buzul a fost gazda pentru scolarii din Mioveni.

Sute de elevi de au avut oca¬zia sa afle lucruri noi despre padurile virgine din Romania, despre biodiversitatea acestora si interdependenta dintre acestea, dar si despre efectele pe care le poate genera interventia iresponsabila a omului.

Prin acest centru mobil educational, The European Nature Trust isi poate adjudeca cea mai captivanta initiativa educationala de mediu, unica in Europa.
“Regatul Salbatic” este parte a unui program apro-bat de Ministerul Educatiei, care isi propune sa le insufle copiilor pasiunea pentru natura.

Initiativa s-a concretizat printr-o colaborare cu uzina de la Mioveni, Dacia fiind masina oficiala a fundatiei The European Nature Trust. Doua vehicule Duster 1.5 dci 4×4, oferite de Dacia, sunt fo¬losite de echipele fundatiei in cadrul programelor de protejare si conservare a zonelor naturale, in Muntii Carpati. In 2010, The European Nature Trust a cofinantat productia „Wild Carpathia“, un documen¬tar despre frumusetea naturala extraor¬di¬nara din Muntii Transilvaniei.

Vineri, “Regatul Salbatic” va ajunge la Titu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here