Reghinenii, avertizati: “abandonul cainilor e infractiune!”

0
442
Reghinenii, avertizaţi: “abandonul câinilor e infracţiune!”
Reghinenii, avertizati: “abandonul cainilor e infractiune!”

In urma verificarilor facute de catre Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor la Adapostul de caini Fiducia din Reghin, reghinenilor li se atrage atentia asupra faptului ca abandonarea cainilor reprezinta o ilegalitate. In vederea informarii cetatenilor, reprezentantii Asociatiei sugereaza amplasarea de placute informative in piete si in zonele cu cel mai mare risc de abandon. In cadrul sedintei Consiliului Local, desfasurata in data de 31 octombrie 2012, s-a punctat si ideea responsabilizarii cetatenilor cu privire la acest aspect.

Spatiul, de trei ori mai mic decat in norme

In procesul verbal rezultat in urma verificarilor de catre Federatia Nationala Protectia Animalelor, este stipulat faptul ca spatiul de cazare in adaposturi este de trei ori mai mic decat cel prevazut de norme. Acest lucru duce la stoparea colectarii cainilor si aducerii lor in adapost. Autoritatea nationala atrage atentia asupra abandnului de caini, care reprezina o infractiune. In vederea implementarii si derularii de actiuni de stopare a abandonului de caini de catre locuitori ai Reghinului si din alte localitati, este amintita necesitatea montarii de placute informative si incheierea de contracte cu persoanele care efectueaza ingrijiri de orice fel in aceste adaposturi, subliniindu-se faptul ca eutanasierea nu a dus la scaderea numarului de caini comunitari, aceasta avand si costuri mari de realizare.

“Aceste animale sunt pe strada datorita noua”

Bodo Jozsef Zoltan, consilier UDMR, s-a implicat in rezolvarea problemelor in ceea ce priveste situatia cainilor de la Adapostul Fiducia. “Din fericire, prin demersurile administratiei, in care personal m-am implicat, si, prin discutiile d-nei primar si d-lui viceprimar, am reusit deja sa aducem ceva materiale in plus la acest centru si daca vom reusi in continuare sa ne implicam si mi mult, cu certitudine vom izbuti sa rezolvam aceasta problema in oras”, a declarat Bodo Jozsef Zoltan. Maria Precup, primarul municipiului Reghin atrage atentia asupra problematicii abandonului, realizat, de multe ori, de persoane dinafara municipiului. “Sunt foarte multe discutii in municipiul nostru ca noi cheltuim foarte multi bani cu cainii comunitari. Depinde la ce raportezi. Noi cheltuim prea putini bani cu aceste animale care sunt pe strada datorita noua pentru ca ne aruncam animalele in strada. Acest lucru se poate preintampina doar daca ne sterilizam animalele, doar daca ne cumparam animalele doar atunci cand le putem tine”, a atras atentia Maria Precup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.