Reglementari privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu

Reglementari privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 729 din data de 27 octombrie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1005/2012 privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu.

Garda Nationala de Mediu functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, finantata integral de la bugetul de stat, in subordinea autoritatii publice centrale pentru protectia mediului.

GNM este condusa de un comisar general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru, la propunerea conducatorului autoritatii publice centrale pentru protectia mediului.

In cadrul GNM functioneaza la nivel central Comisariatul General, care indruma si controleaza activitatea tuturor comisariatelor judetene si desfasoara actiuni operative pe intreg teritoriul tarii, in baza sarcinilor si atributiilor stabilite de comisarul general.

Comisariatul General al GNM are in subordine 41 de comisariate judetene, Comisariatul Municipiului Bucuresti si Comisariatul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii“, organizate ca structuri fara personalitate juridica, la nivel de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *