Reguli de agricultura ecologica

Reguli de agricultura ecologica
Reguli de agricultura ecologica

„Horticultura rezonabila ar trebui sa contina: fertilizarea buna a solului, tratamentul corect al solului in timpul plantarii, mentinandu-l curat de buruieni si asigurand rotatia potrivita a culturilor … O zi de primavara pierduta nu poate fi recompensata cu trei zile de munca grea toamna”.

„Buletinul Societatii de Horticultura din Rusia”, Nr.1 (1864).

„Regulile principale ale agriculturii ecologice sunt simple, in baza lor sta dorinta de a nu face rau naturii, a conserva mediul natural si a creste plante delicioase. Sunt doua grupuri de reguli.
Sol
Respectati pamantul: oferiti mai mult decat luati, nu poluati pamantul cu substante chimice si sintetice. Pentru a respecta aceasta regula este necesar sa ridicati fertilitatea solului adaugand materiale naturale: compost, humus, turba, cenusa de lemn, praf de dolomita, sapropel, faina de os, corn si de sange, etc.
Metode agronomice:
1. respectati rotatia potrivita a culturilor;
2. semanati siderate (ingrasaminte verde)
Mulcire
1. Nu folositi produse chimice, sintetice sau alte substante artificiale ca ingrasaminte sau in calitate de pesticide, erbicide si regulatori de crestere.
2. Pentru ingrasaminte utilizati: compost, humus, extracte din plante, cenusa de lemn si alte materiale naturale.
3. Pentru combaterea bolilor si daunatorilor folositi extracte din plante, repelente naturale, capcane, practici agricole (plantatii mixte, mulcirea, rotatia culturilor, etc.).
4. Nu utilizati pentru crestere hibrizii F1 in virtutea incapacitatii naturale de a obtine seminte de legume si lipsei de informatii disponibile pentru fiecare metoda de hibridizare.
5. Straduiti-va sa pastrati si sa reinnoiti soiurile vechi de legume, precum si soiurile traditionale locale.

Daca este necesar, utilizati urmatoarele substante chimice: amestec Bordeaux, amestec de Burgundia, var, iod, sulf coloidal, permanganat de potasiu, sapun, precum si substante bio-chimice,bazate pe extracte din plante, in unele cazuri – pe microelemente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *