Reguli impuse de Protectia Mediului in noua autorizatie de mediu a combinatului chimic Azomures

Reguli dure impuse de Protectia Mediului in noua autorizatie de mediu a Azomuresului

Noul document prevede noi termene pentru realizarea investitiilor menite sa reduca poluarea cu amoniac, precum si o mai stricta automonitorizare a aerului din oras.

Daca planul de conformare nu va fi respectat, Combinatul risca sa ramana fara autorizataie de mediu, ceea ce presupune sistarea activitatii. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a cerut garantii scrise din partea combinatului conform carora proprietarul isi va asuma toate obligatiile conform acestui acord revizuit. Scopul autorizatiei este acela de a duce la evitarea generarii de deseuri, iar acolo unde acestea sunt produse, sa fie valorificate. ele sunt valorificate.

„Autorizatia integrata de mediu contine cerinte de monitorizare adecvate descarcarilor de poluanti care au loc si specifica metodologia si frecventa de masurare, procedura de evaluare si obligatia de a furniza autoritatii competente datele solicitate de aceasta pentru verificarea conformarii cu autorizatia. Nerespectarea prevederilor autorizatiei integrate de mediu atrage dupa sine suspendarea si/sau anularea acesteia, dupa caz”, se arata in proiectul de revizuire al autorizatiei de mediu a Azomuresului, ce poate fi consultata pe site-ul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Sibiu.

Pana in luna iunie, respectiv decembrie a acestui an, conducerea Azomures are obligatia de a evalua si identifica sursele de emisii si sa stabileasca masurile care trebuie aplicate. „Cu siguranta cei de la Azomures vor respecta absolut toate conditiile impuse de autorizatia de mediu. In caz contrar, primesc un preaviz de o luna, in care sa rezolve toate problemele semnalate de noi, dupa care autorizatia le este retrasa, iar activitatea combinatului inceteaza, conform legii”, ne-a declarat Danut Stefanescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente