Remedii homeopatice impotriva gripei

Aceste tratamente nu grabesc procesul de vindecare, insa reduc intensitatea simptomelor si ajuta la o recuperare mai rapida .

Gripa, virozele sau racelile sunt afectiuni care ne ingreuneaza puterea de concentrare si de munca. In momentul in care tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, iar simptomele bolii se incapataneaza sa persiste, remediile homeopatice pot fi o alternativa.

Vaccinurile homeopatice utilizate pentru prevenirea virozelor respiratorii si a gripei se administreaza o data pe luna, in functie de starea si fisa clinica a fiecarui pacient. Schemele de tratament cele mai eficiente incep in septembrie si tin pana in aprilie anul urmator.

„Gripa tratata homeopatic dureaza tot sapte-zece zile, singurele diferente fiind intensitatea simptomelor generale si locale si rapiditatea recuperarii, precum si absenta complicatiilor (sindromul de oboseala postgripal, alte complicatii respiratorii tip bronsita sau pneumonie), a explicat pe site-ul sfaturimedicale.ro, dr Sorina Soescu, medic homeopat.

Remediile, administrate din ora in ora

Dr Soescu afirma ca remediile homeopatice cele mai indicate folosite in tratarea gripei sunt Gelsemium, preparat din radacina de iasomie galbena, si Bryonia alba. Medicul homeopat Sorina Soescu isi clasifica pacientii dupa cele doua tipuri de tratament indicate. Astfel, „un pacient tip Bryonia prezinta dureri de cap mai ales in regiunea frontala, agravate la cea mai mica miscare a capului sau chiar a ochilor si se simte mai bine daca-si apasa capul cu mana.

Un pacient Gelsemium are durerile de cap in zona occipitala, cu intepenirea cefei si dureri ale gatului si umerilor. In acest caz, starea caracteristica este letargia, oboseala”, a explicat medicul.
Un al treilea remediu homeopatic utilizat in tratamentul gripei este Rhus toxicodendron (Rhus tox.), cunoscut si sub numele de iedera otravitoare. Beneficiile medicale ale acestei plante au fost descoperite intamplator, in secolul 18, de un cercetator francez. Rus tox.

este un remediu frecvent indicat in afectiunile care sunt insotite de stari febrile si inflamatii ale glandelor. Portretul pacientului Rhus tox. implica: buze uscate, glande inflamate, fata rosie, crampe musculare, senzatie de gura uscata si de sete. Bauturile reci nu fac decat sa inrautateasca starea generala a pacientilor, prin declansarea ametelilor si a starii de voma.

Dr Soescu afirma ca metoda de tratament se stabileste in functie de simptomele pe care le are pacientul, in acest caz, remediul administrandu-se din ora in ora, pentru ca apoi sa se rareasca intervalul in functie de starea bolnavului. Tratamentul dureaza intre cinci si zece zile, in functie de simptomele existente.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *