Array

Renault a inverzit Logan-ul!

logan ecologicUn Logan verde (la propriu si la figurat) va fi atractia Renault la Michelin Challenge Bibendum 2007. Acesta consuma doar 3.8 litri/100 km.

Desi gama Logan incepe sa se contureze din ce in ce mai bine, modelul romanesc construit de Dacia si Renault continua sa ne rezerve surprize interesante. Ultima dintre acestea este un prototip denumit Logan Renault eco2 Concept, un model experimental pe care francezii l-au construit la Pitesti cu scopul declarat de a participa cu acesta la Michelin Challenge Bibendum 2007.

Renault isi promoveaza astfel gama de modele verzi botezata eco2 care a debutat in luna mai. In acelasi timp, Logan este privit in premiera ca un model de varf pe planul vehiculelor ecologice, alaturandu-se astfel unor modele ca Megane sau Clio in tabloul verde de la Renault.

Modelele care intrunesc conditiile eco2 trebuie sa indeplineasca trei criterii: sa fie asamblate intr-o fabrica certificata ISO 14001 (uzina pitesteana a primit acest certificat in 2005), sa emita mai putin de 140 g CO2 pe kilometru si sa fie construite din materiale reutilizabile in proportie de 95% in acelasi timp in care minim 5% din elementele de constructie sa provina din materiale deja reciclate.
Logan Renault eco2 Concept intruneste cu succes toate criteriile enuntate mai sus: 8.3% dintre plasticul utilizat la echiparea sa este reutilizat iar 95 de procente din masa sa pot fi reciclate. Cel mai interesant amanunt este insa legat de motorul DCi de 85 de cai care echipeaza conceptul Logan eco2. Acesta emite doar 97 de grame de CO2 per kilometru, echivalentul unui consum de 3.8 litri/100 km.

La aceasta cifra a contribuit din plin si faptul ca intreg coeficientul aerodinamic a fost imbunatatit de la 0.36 la un Logan normal la 0.29 prin adaugarea unor apendici precum generatoarele Vortex de pe plafon, splitterul flexibil de sub spoilerul frontal sau eleronul de pe portbagaj.

Renault va duce Logan eco2 Copncept la Michelin Challenge Bibendum, o expo-competitie in care constructorii lumii isi prezinta cele mai interesante solutii de protectie a mediului. Editia din acest an va avea loc in Shanghai (China) si se va derula intre 14 si 17 noiembrie.

Sursa: Automarket

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente