Renault va lansa in 2011 prima masina cu propulsie electrica in Romania

  0
  269

  Renault a prezentat marti la Salonul Auto de la Frankfurt patru concepte de automobile cu propulsie electrica, toate urmand sa intre in productie, dintre care unul, Fluence, va fi lansat in Romania la sfarsitul anului 2011, a declarat pentru MEDIAFAX directorul marcii Renault in Romania,Dora Pasare.Renault Fluence

  Conceptul denumit Fluence Z.E. (zero emissions), prezentat de Renault la Frankfurt, pastreaza trasaturile de design ale modelului Fluence, care dispune de motorizari cu ardere interna, automobil care va fi lansat in Romania in luna noiembrie a acestui an.

  Versiunea de serie a conceptului Fluence Z.E., un sedan de dimensiuni medii, va aparea in 2011, va avea o autonomie de 160 de kilometri si va putea fi incarcata la orice priza, un ciclu complet durand opt ore. O alta optiune de a incarca masina va fi sistemul denumit „quick drop”, prin care bateria consumata va putea fi schimbata, in cateva minute, cu alta incarcata, la un centru specializat.

  „Pentru a pune la punct infrastructura necesara, deja purtam discutii cu autoritatile locale”, a spus Pasare.

  Directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa organizata in cadrul salonului auto, ca Renault isi propune sa devina primul constructor care va produce in masa o gama larga de masini electrice, la preturi accesibile.

  „Aceste masini vor fi comparabile din punct de vedere al costurilor cu o masina diesel de aceeasi categorie”, a spus Ghosn.

  Un alt model prezentat de Renault la Frankfurt este Twizy Z.E., cel mai mic dintre cele patru. Acest automobil tinteste publicul care foloseste, in oras, scutere sau masini de dimensiuni reduce. Twizy are doua locuri, dispuse unul in spatele celuilalt, iar din acest motiv este mai ingust decat alte masini de doua lucruri.

  Twizy va putea fi incarcat complet in circa patru ore si va avea o autonomie de 100 de kilometri.

  Renault Zoe Z.E. este un automobil de clasa mica (segmentul B), comparabila ca dimensiuni cu Renault Clio. In varianta de serie masina va dispune de patru locuri si va avea aceeasi autonomie si caracteristici de incarcare precum Fluence.

  Kangoo Z.E. este un vehicul utilitar, destinat in principal micilor transportatori sau curierilor.

  Renault Fluence va intra in productia de serie la inceputul anului 2011, iar Kangoo Z.E. pana la jumatatea aceluiasi an. Din a doua parte a anului 2011 va fi fabricat in masa Twizy, iar Zoe va fi produs in serie de la jumatatea anului 2012.

  Renault este singurul expozant de la Salonul Auto de la Frankfurt care are o gama completa de automobile electrice, prezentand patru concepte, care vor si intra in productie.

  Sursa: Mediafax

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.