Resita are statie noua de epurare

Statia de Epurare a Apelor Uzate din Resita este, practic, gata, urmand sa fie inaugurata festiv in 4 noiembrie. Ea a fost modernizata pe Masura ISPA, in cadrul unui contract de lucrari de aproape 14 milioane de euro.

Reabilitarea si modernizarea Statiei de Tratare a Apelor Uzate din Resita reprezinta primul mare proiect realizat din fonduri ISPA. La acest nivel au fost luate si o serie de submasuri: reabilitarea treptei de tratare mecanica si includerea in fluxul de tratare a unui bazin de retentie a apelor pluviale, extensia statiei de epurare cu treapta de tratare biologica, modernizarea liniei de tratare a namolului, reabilitarea si modernizarea cladirilor, echiparea cu sisteme de automatizare si monitorizare, modernizarea laboratorului.

Contractul a fost semnat in data de 1 septembrie 2008 cu firma Strabag, receptia finala a lucrarilor fiind realizata ieri, 27 octombrie. Inaugurarea festiva a Statiei va constitui, in 4 octombrie, de la ora 11, un eveniment intins pe mai multe ore, organizat de beneficiarul SC Aquacaras SA, executantul SC Strabag AG si proiectantul, firma Louis Berger.

Investitia totala pe Masura ISPA in Caras-Severin este de 52.733.660 de euro, din care 67 la suta reprezinta finantare nerambursabila ISPA, 25 la suta fiind din partea Bancii Europene de Investitii si 8 la suta de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *