Respectul pentru munca ONG-urilor in capitala Europei

Pe langa institutiile europene si ‘grupurile de interese industriale’, Bruxelles-ul gazduieste si sediile unor organizatii non-guvernamentale, care reusesc sa tina piept celor din industrie in dezvoltarile legislative europene.

Pe blogul Casei Europei Cluj, Dan Luca prezinta strategia de comunicare a ‘ONG-urilor verzi’ in lumea afacerilor europene. ‘Green 10’ e deja un brand in Bruxelles-ul european care reuneste organizatii precum WWF, GreenPeace, Friends of the Earth sau BirdLife International.

Deosebit de apreciate pentru activitatea lor sunt: Oxfam, Caritas Europe, Social Platform, European Public Health Alliance, CAF, CONCORD, EURODAD, FEANTSA, Inclusion Europe, Transparency International, Corporate Europe Observatory si Amnesty International. Ele sunt prezente in marea lor majoritate cu

filiate si in Romania.

“Chiar daca non-guvernamantal-ul in Romania mai are multi pasi de facut pana la o maturitate de exprimare, trebuie sa tinem seama si de acest sector pentru a intregi poza integrarii in UE. Poate ca prezenta mai activa a societatii civile organizate din Romania, vizibila in Comitetul Economic si Social European, poate aduce si in Romania la o recunoastere a meritelor celor care isi desfasoara activitatea in astfel de structuri”, spune Dan Luca.

Sursa: CCEG

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente