RESPIRATIA TA AR PUTEA FI RECICLATA IN COMBUSTIBIL!

Aeroportul John Lennon din Liverpool, UK,va deveni in curand primul care va incerca o  tehnologie revolutionara care va recicla respiratia pasagerilor in biocombustibil.

“Cutia ECO”, dezvoltata de trustul Origo , va capta CO2-ul expirat de calatori si il va converti in combustibil care va fi folosit la vehiculele diesel din aeroport si la sistemul de incalzire.

“Cutia ECO” a fost initial proiectata pentru a reduce emisiile de carbon din vehicule.Modul de functionare este prin captarea emisiilor de carbon printr-un bioreactor-foto, ca materie prima pentru alge, producand biomasa care este apoi rafinata si transformata in combustibil ‘verde’.

“Proiectul cu aeroportul este o incercare precoce dintr-un sistem care credem noi, ar putea avea un impact important in felul in care companiile de azi obtin combustibil si gestioneaza emisiile de carbon”, a precizat Iain Houston, fondatorul si presedintele Origo.

Instalarea sistemului de reciclare a carbonului a inceput in ianuarie, cu un obiectiv de utilizare a 24.000 de galoni( 3,34 l) de combustibil din programul ‘pilot’, de asemenea asigurand caldura si apa calda aeroportului.

Compania spera sa se extinda la un sistem de 289.000 de galoni dupa prima incercare, asigurand aproximativ 800 de galoni de biocombustibil in fiecare zi.

Trustul Origo, care tinteste spre revolutionarea industriei ca raspuns la provocarea schimbarii climatice, ar putea de asemenea sa cerceteze utilizarea tehnologiei pentru a produce biocombustibil in aviatie, in viitor; o topica foarte dezbatuta in utimul timp de industria de aviatie.

Costul intreg al primei incercari nu a fost dezvaluit, dar Origo a indicat ca proiectul va incepe sa produca profit in decursul unui an.

ist2_5848767-eco-fuel1.jpgSURSA: www.livescience.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente