Resursele regenerabile din ce in ce mai folosite in dezvoltarile imobiliare

In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre efectele incalzirii globale si despre masurile prin care se incearca limitarea acestora. Provocarea pe care acest secol o aduce este legata de conservarea resurselor naturale si de eliminarea pe cat posibil a factorilor de poluare.

Imobiliarul nu putea sa ramana in urma celorlalte domenii, astfel ca a integrat solutii ecologice in produsele sale, in speranta de a preveni degradarea mediului inconjurator. O principala preocupare in domeniul constructiilor este marirea eficientei cu care cladirile utilizeaza resurse precum energia, apa. Integrand conceptul folosirii resurselor regenerabile (soare, vant, apa) in locuinte se reduc considerabil costurile de mentenanta si consumul de energie.
Vara, folosirea „energiei verzi” aduce o economie de 80%
Dezvoltatorii proiectului Scrovistea Dream au integrat in planul de constructie a locuintelor dotarea acestora cu tehnologii de ultima ora, care folosesc energia solara si cea subterana pentru marirea eficientei sistemelor de incalzire, ventilare si aer conditionat. „Folosirea surselor de energie alternativa ne detaseaza de celelalte proiecte aflate in dezvoltare. Utilizarea energiei verzi aduce o reducere cu 80% pe timpul verii a costurilor si 45% pe timpul iernii”, ne-a declarat Niculai Simionescu, general manager in cadrul GSO Edificia.
Principalul avantaj al intrebuintarii puterii soarelui este in primul rand imbunatatirea performantelor energetice ale cladirilor. „Instalatiile solare, centrala termica, prin folosirea temperaturii subterane, pot asigura consumul de energie casnica, venind in ajutorul clientilor prin economii substantiale”, spune Simionescu.
In plus, energia in mod normal eliminata odata cu apa si aerul cald ce sunt deseuri ale diferitelor sisteme ale casei -incalzire, instalatii – poate fi recuperata prin dispozitive tehnice, realizandu-se importante economii. Pe de alta parte, folosirea unor izolatii performante reduce in mod semnificativ consumul sistemelor de incalzire si ventilare. „Structura caselor va fi realizata din cadre de beton, fiind imbracata in pereti din caramida porotherm cu dimensiuni de 38 cm pentru exterior si 11,5 cm pentru interior. Casele vor fi dotate cu izolatie fonica si hidroizolatie”, informeaza managerul general al companiei.

Citeste articolul integral Resursele regenerabile din ce in ce mai folosite in dezvoltarile imobiliare in Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *