Retea de alimentare pentru masinile electrice

  0
  490

  Israel Corp, Vantage Point Venture Partners, dar si fostul presedinte al Bancii Mondiale, James Wolfensohn, si magnatul Edgar Bronfman, din domeniul bauturilor spirtoase, vor investi 200 milioane de dolari intr-o retea la nivel mondial de alimentare cu energie a automobilelor cu motoare electrice.


  Planul de reinventare a industriei auto prin intermediul modelelor cu motoare electrice alimentate de baterii a fost pus la punct de Shai Agassi, fost candidat la postul de director general al companiei de software SAP, transmite Mediafax.

  Shai Agassi nu vrea insa sa produca masini, ci sa creeze o infrastructura de statii de alimentare a bateriilor in Statele Unite, Europa si statele in curs de dezvoltare. Vanzarile realizate prin intermediul noului sistem, numit Better Place, vor fi realizate pe baza de abonament iar costurile asociate vehiculelor vor fi acoperite prin leasing si credite.

  „Sistemul este similar cu cel folosit in domeniul telefoniei mobile. Daca priviti Tesla ca pe iPhone, noi suntem AT&T”, a declarat Agassi. Agassi a declarat ca vehiculele prototip vor fi testate la inceputul anului 2008, iar compania va incepe vanzarile si operatiunile de service in decurs de doi ani. El a adaugat ca doreste sa obtina sprijin din partea guvernelor si a producatorilor de automobile.

  Sistemul ar putea atrage un interes mai mare in Europa, unde pretul benzinei este aproape de doua ori mai mare decat in Statele Unite. Agassi a fondat, in 1992, compania de software TopTier, in Israel, pe care ulterior a transferat-o in Californa. TopTier a fost preluata, in 2001, de compania germana SAP.

  Sursa: Automarket

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.