Revelion cu oase, latraturi si muzica ambientala

Adoptii CainiNu ii mai eutanasiaza, dar ii lasa sa se omoare intre ei.
Mii de patrupede din Capitala isi pot petrece Anul Nou in pensiuni, departe de petarde si de petrecerile zgomotoase.
revelionul animalelor
De Revelion, pe cateii si pisicile din marile orase ii asteapta cateva nopti de harmalaie cumplita. Nervii le vor fi pusi la grea incercare de artificii, petarde si petreceri zgomotoase.

Pisicile si cateii intra usor in panica din cauza luminilor si a zgomotelor puternice, astfel ca specialistii organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten recomanda ca, in aceasta perioada, patrupedele sa fie plimbate numai in lesa si, in niciun caz, sa nu fie duse, in noaptea de Revelion, in pietele publice ale orasului. Animalele mici, precum hamsterii si pasarile, trebuie tinute intr-o camera linistita, cu ferestre inchise si acoperite.

Pentru stapanii care pleaca in vacanta de Revelion, sarcina de a gasi o gazda de incredere pentru catelul sau pisica familiei nu-i tocmai usoara. Majoritatea apeleaza la rudele sau prietenii care raman acasa de Sarbatori.

Mutarea animalului din casa nu-i insa cea mai fericita solutie, mai ales in cazul pisicilor, din cauza stresului provocat de transport si a schimbarii mediului familiar.

De la 40 la 94 de lei pe zi, in functie de animalut O varianta mai sigura este cazarea la pensiunile speciale pentru animale de companie. Trebuie insa sa va grabiti! In ciuda preturilor destul de piperate, in Bucuresti s-au ocupat aproape toate locurile de cazare, avand in vedere ca multe rezervari s-au facut in urma cu o luna.

Vier Pfoten le recomanda stapanilor sa fie in primul rand atenti la conditiile in care sunt tinute animalele in respectivele pensiuni. La pensiunea Marco Vet, din Pipera, aproape toate cele 48 de locuri pentru caini si 24 de locuri pentru pisici au fost deja rezervate. „In perioada Sarbatorilor de Craciun, de Paste sau in concedii, rezervarile se fac cu cel putin o luna inainte”, spune directorul Liviu Pulpa.

Gazduirea unui caine costa aici intre 79 si 94 de lei pe zi (cu sau fara mancare), iar o pisica va scoate din portofel intre 56 si 69 de lei pe zi. Pensiunea primeste si animale mici, precum porcusori de Guineea sau pasari, la preturi cuprinse intre 40 si 44 de lei.

La Brancoveanu sau in Popesti-Leordeni

O capacitate mai mare de cazare are Canisa Kris, care detine cinci pensiuni cu padocuri pentru catei in Capitala, in zonele Sebastian, Brancoveanu, Militari, Berceni si Popesti-Leordeni. Preturile, intre 52 si 82 de lei pe zi, includ cazare, mancare, periaj zilnic si, la cerere, antrenamente de dresaj.

Cateii mai pretentiosi pot fi cazati in patru apartamente din Brancoveanu, unde preturile sunt ceva mai mari: intre 72 si 102 lei zilnic. Pentru pisici exista doua pensiuni, in Brancoveanu si in Militari, la pretul de 42 de lei pe zi.

Muzica le gadila urechile

Variante ceva mai ieftine puteti gasi la pensiunile mici din oras. La Canisa Tara”s, din sectorul 6, un loc de cazare costa 8 euro pe zi, fara hrana, iar animalul trebuie sa aiba vaccinurile si deparazitarile la zi pentru a putea fi acceptat.

Pensiunea are o curte interioara, unde cateii se pot zbengui dimineata si seara, cand sunt scosi din padocuri. Potrivit reprezentantilor pensiunii, stapanul nu trebuie sa uite sa puna in bagajul catelului lucruri familiare, precum castroanele, paturica sau jucaria preferate.

Pensiunea Bella, din Prelungirea Ghencea, ofera cazare la preturi sensibil mai mici, intre 25 si 35 de lei, in functie de durata „sejurului”.

Cateii sunt scosi afara de cel putin doua ori si asculta muzica ambientala non-stop. Padocurile, mari de 15 metri patrati, au pardoseala incalzita, iar o portiune din suprafata este sub cerul liber, unde catelul se poate bucura de aerul curat de iarna.

ALTERNATIVA

Cazare mai ieftina la „particulari”

Prin intermediul anunturilor de pe internet, puteti gasi cazare ieftina la „particulari”, majoritatea studenti sau pensionari, care se ofera sa aiba grija de caini si pisici pentru a-si mai rotunji veniturile. Dezavantajul e ca „particularii” nu au locuri amenajate si nici pregatire de specialitate. Insa exista si exceptii. Livia Tomuta este studenta la Medicina Veterinara si a lucrat deja la mai multe cabinete veterinare. Ea va gazdui un catel de Revelion, in garsoniera sa din zona Piata Alba Iulia. Pretul pe care-l negociaza e destul de mic, in jur de 40 de lei pe zi, in functie de temperamentul animalului. „Un caine lup, care poate fi greu de stapanit, e altceva decat un pechinez, cu care e o placere sa stai”, explica Livia. Intr-o garsoniera in zona Unirii, o alta studenta are o oferta similara: aici va costa 50 de lei pe zi, bani in care sunt incluse gazduirea, trei plimbari zilnice, insa nu si hrana.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *