Romania ar putea face un brand de tara din produsele ecologice romanesti

Daciana Sârbu: Nu avem nicio scuz? s? nu reu?im în agricultura ecologic?
Romania ar putea face un brand de tara din produsele ecologice romanesti

Romania ar putea face un brand de tara din produsele ecologice romanesti, a declarat, marti, europarlamentarul Daciana Sarbu, la o conferinta privind agricultura ecologica si dezvoltarea rurala.

Ar trebui sa acordam facilitati pentru producatorii de produse ecologice pentru a putea intra pe piata, mai ales daca vrem sa facem un brand de tara din acest sector. Decat sa promovami turismul, mai bine promovam produsele traditionale si ecologice pentru ca aici nu avem concurenta. Avem acest mare avantaj ca inca produc acei mici producatori traditionali. Consider ca acestea trebuie sa aiba avantaje pentru ca altfel nu au curaj sa proceseze si sa puna pe piata un produs finit’, a precizat Daciana Sarbu.

In opinia eurodeputatului PSD, principalele probleme in sectorul agriculturii ecologice sunt legate de lipsa banilor pentru promovarea produselor.

‘Lipsa banilor pentru promovarea produselor ecologice si lupta cu marile lanturi de magazine sunt inca mari probleme in acest domeniu. De exemplu, producatorul magiunului de Topoloveni, desi este premiat la Bruxelles si ar putea fi un brand de tara, are probleme grave in a-si vinde produsele in Romania, mai degraba decat in afara tarii, pentru ca nu este sprijinit’, considera Daciana Sarbu.

Europarlamentarul roman a subliniat ca Romania poate inca sa ofere produse bio si traditionale, cu un gust adevarat, recunoscute la ora actuala in toata Europa.

„Romania este un colt de rai pe care pe care nu prea il mai intalnesti in Europa si poate sa ofere produse cu un gust adevarat, produse bio si traditionale, recunoscute de europeni. Consider ca se pot face pasi importanti pentru pastrarea acestor avantaje mai ales ca in viitoarea Politica Agricola Comuna exista bani mai multi si facilitati pentru sectorul agriculturii ecologice. Producatorii romani trebuie doar sprijiniti suplimentar pentru ca nu au parghiile necesare din punct de vedere tehnic sa produca mai simplu si mai ieftin”, a mai explicat europarlamentarul roman.

Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – ‘Bio-Romania’ a organizat marti o conferinta internationala cu tema ‘Agricultura Ecologica si Dezvoltarea Rurala’, in cadrul careia au fost prezentat potentialul si dinamica acestui sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *