Romania are potential in turismului cultural, eco si medical
Romania are potential in turismului cultural, eco si medical

Eduard Hellvig, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, spune ca Romania are potential pe o serie de domenii turistice de nisa, si a dat ca exemplul turismului cultural, turismului eco sau turismului medical.

“De aceea, vorbesc de turism de nisa, de aceea vorbesc de turism cultural, de aceea vorbesc de turism specific eco, de aia vorbesc de turismul medical. Sunt componente pe care le putem acoperi daca avem determinare, competenta, pregatire si tot ceea ce presupune elemente de competitie in relatia cu piata. Atata timp cat lucrurile astea nu le rezolvam la nivelul nostru, sa stiti ca indiferent de cate politici nationale o sa realizam, competitia o sa o pierdem”, a precizat ministrul.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a adaugat ca un singur lucru conteaza in industria de turism, respectiv competitia interna si “ceea ce vrem sa facem mai departe”.
Nu exista decat un singur lucru in ceea ce inseamna industria de turism: competitia permanenta intre noi si ceea ce vrem sa facem noi mai departe. De aceea am zis ca este foarte important ca in sistemul de turism sa se introduca sistemul de competitivitate si de competitie interna pentru ca cu cat vom avea capacitatea sa cream instrumentele de competitie in industria de turism cu atat serviciile si gradul lor de acceptabilitate in randul populatiei vor creste. Nu trebuie sa ne uitam niciodata la ce fac altii, in primul rand trebuie sa ne uitam la noi daca avem intr-adevar capacitatea si posibilitatea sa facem un turism adevarat performant”, a afirmat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here