Furturile masive de lemne continu? nestingherite - Codru-i frate cu punga?ul
Furturile masive de lemne continuă nestingherite - Codru-i frate cu pungaşul
Hotii de lemne din padure din Valea Jiului au forme legale prin care prãduiesc pãdurea

Hotii de lemne din pãdure au forme legale prin care prãduiesc pãdurea. Mai multe controale ce au avut loc in Valea Jiului au scos la ivealã transporturi ilegale de lemne, arbori tãiati fãrã forme legale si fãrã avize.

Un comerciant din Vestul Vãii Jiului a fost amendat cu 5.000 de lei,pentru cã nu avea acte pe lemnele tãiate. Controlul a avut loc in urmã cu cateva zile, cand politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Hunedoara au verificat o societate comercialã din orasul Uricani avand ca obiect de activitate prelucrarea si comercializarea de material lemnos. „In urma controlului, administratorul societãtii a fost sanctionat contraventional cu suma de 5.000 lei, pentru nerespectarea de cãtre emitenti a prevederilor legale privind modul de colectare si eliberare a avizelor de insotire a materialelor lemnoase”, spune Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat un control si in zona Campul Mielului, ocazie cu care au identificat 91 de cioate nemarcate de personal silvic din specia molid si fag. In urma verificãrilor efectuate s-a constatat cã cioatele nemarcate provin de la arbori tãiati de cãtre angajati ai societãtii comerciale din Uricani.

Totodatã, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o actiune cu privire la legalitatea transportului de material lemnos pe raza localitãtii Lupeni. „Cu aceastã ocazie au depistat un bãrbat de 49 de ani, conducãtor auto la societatea comercialã din Uricani ce a fãcut obiectul verificãrilor. Bãrbatul transporta cu o autospecialã material lemnos bustean de esentã fag in volum de 4,186 mc, fãrã aviz de insotire material lemnos si fãrã a avea aplicatã amprenta dispozitivului de marcat dreptunghiular, conform legislatiei in vigoare. In cauzã s-a luat mãsura sanctionãrii contraventionale a conducãtorului auto cu amendã in valoare de 3.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat. In cauzã se vor continua cercetãrile in vederea stabilirii provenientei materialului lemnos”, a mai adãugat Nitu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here