Romania, dispensa de la UE

Romania si Bulgaria pot cere Comisiei Europene pana la 31 martie a.c. extinderea perioadei in care trebuie sa se conformeze Directivei europene privind calitatea aerului, dupa ce, in 2008, aceste tari au raportat, pentru prima data, depasirea valorii admise pentru particulele nocive din aer.
calitatea aerului
Romaniei si Bulgariei li s-a reamintit obligatia de a se conforma standardelor UE si li s-a solicitat sa depuna o notificare pentru extinderea perioadei de conformare in cazul zonelor in care particulele nocive emise in atmosfera depasesc limitele normale. Aceste particule, emise in special de industrie, in trafic si prin incalzirea locuintelor, pot cauza astm, probleme cardiovasculare, cancer la plamani si moarte prematura.

“Poluarea aerului are un impact puternic asupra sanatatii si armonizarea cu standardele UE trebuie sa fie prioritatea statelor membre. Chiar daca noua directiva pentru calitatea aerului permite noi termene in ce priveste indeplinirea standardelor, aceasta nu trebuie sa intarzie masurile in vederea reducerii emisiilor. Flexibilitatea acordata statelor membre se completeaza cu o stricta actiune de supraveghere din partea Comisiei”, a declarat comisarul european pentru mediu Stavros Dimas.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente