Sucevenii, rugati sa planteze copaci

Autoritatile din judetul Suceava au solicitat primarilor si proprietarilor de terenuri forestiere sa identifice terenurile degradate din zona, in vederea intocmirii unui plan de impadurire, informeaza AGERPRES.
plantarea copacilor
Directorul Directiei Silvice Suceava, Valerian Solovastru, a afirmat ca impedimentul in realizarea acestui plan il reprezinta faptul ca terenurile vizate nu sunt in administrarea directiei, ci a primariilor sau a persoanelor carora le-au fost retrocedate.

Anul trecut au fost impadurite doar 400 de hectare de teren, iar acum doi ani, 4.000 de hectare. In acest judet nu exista multe terenuri degradate, ca in alte zone din tara, dar sunt totusi suprafete destul de intinse care vor putea fi identificate si impadurite, doar daca oamenii isi vor da seama de necesitatea acestui lucru.

Programul national de impadurire vizeaza in special terenurile degradate, cele care reprezinta un pericol pentru comunitatile locale, prin faptul ca favorizeaza inundatiile si alunecarile de teren. Pentru a indeplini normele europene, anual, in Romania, ar trebui sa fie impadurite cate 74.000 de hectare de teren.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,355FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente