Romania nu are cui sa vanda cotele de emisii poluante

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ieri ca deocamdata cotele de emisii de dioxid de carbon pe care Romania vrea sa le vanda nu si-au gasit cumparatori, potrivit Agerpres.
nemirschi
“Cele 150 de milioane tone de emisii de dioxid de carbon vor fi vandute, dar, momentan, nu stim catre cine. Se poarta discutii de vreo doua luni, iar in perioada imediat urmatoare se va ajunge la o concluzie pe marginea acestui subiect”, a spus Nemirschi.

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a declarat la inceputul saptamanii ca Romania vrea sa vanda drepturi pentru emisia a 150 de milioane de tone, din cele 250 de milioane de tone ce-i revin conform Protocolului de la Kyoto.

In urma tranzactiei, Romania ar urma sa primeasca circa 1,8 miliarde de euro, suma ce ar urma sa fie investita in reabilitarea centralelor termice.

Romania, una dintre tarile care participa la sistemul european de tranzactionare a cotelor emisiilor de dioxid de carbon, in urma Protocolului de la Kyoto, s-a clasat, in 2008, pe locul noua in Uniunea Europeana, dupa cotele alocate.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente