Romania, pe o lista ONU a tarilor cu risc foarte ridicat de dezastru natural

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) a dat publicitatii ieri, la Geneva, o lista cu 200 de tari si teritorii care se situeaza la polii riscului de producere a unor dezastre naturale, de la cel mai ridicat, pana la aproape nul, relateaza Agerpres.
dezastru natural
Conform Strategiei Internationale a Natiunilor Unite pentru Reducerea Dezastrelor (UNISDR), tarile cu cel mai mare risc de mortalitate, respectiv de categorie 9, sunt Bangladesh, China, Columbia, India, Indonezia si Myanmar.

Romania se numara printre statele care prezinta un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, impreuna cu Afganistan, Guatemala, Iran, Pakistan, Peru, Filipine si Uzbekistan.

La polul opus, cu un risc de catergorie 1, consierat neglijabil, se afla teritorii precum Groenlanda si insulele Wallis si Futuna.

La categoria de risc 0, care nu este echivalenta cu lipsa totala a riscurilor de producere a unor dezastre naturale, se afla state precum Bahrein, Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Qatar, Seychelles si Emiratele Arabe Unite.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente