Vanatoare si turism in Transilvania si in Delta Dunarii – acestea au fost principalele oferte prezentate de Asociatia Romano-Spaniola din comunitatea Castilla-La Mancha, care a participat sambata la Targului de Vanatoare, Pescuit si Turism (Fercatur) din Ciudad Real. Iubitorii de vanatoare din regiune au putut descoperi, ieri, potentialul cinegetic al Romaniei si ofertele turistice ale tarii noastre.
Andrei Luca, consilier al Ambasadei Romaniei din Spania, si Catalin Gelu Boicu, consulul Romaniei in Castilla-La Mancha si Extremadura au participat, sambata, la Fercatur, pentru a promova diversitatea cinegetica a Romaniei in randul amatorilor de vanatoare, informeaza publicatia „El Dia de Ciudad Real”, potrivit adevarul.es.
Reprezentantul Ambasadei a explicat ca autoritatile romane lucreaza, in prezent, la noua identitate turistica a tarii, iar, in urma mai multor analize, au descoperit ca piata continental-europeana este „cea mai sensibila la patrimoniul cultural, rural si la turismul de aventura” oferit de Romania. In acest context, Andrei Luca s-a referit mai ales la Delta Dunarii: „Nu exista un loc mai bun de pescuit in Europa”.
Oficialul roman a vorbit si despre numarul ridicat de specii animale din tara, precum mistretul, cerbul, lupul, dar si ursul din Muntii Carpati, prezentat ca un reper al identitatii romanesti. In acesta discutie a intervenit si Daniel Comanita, presedintele Asociatiei Romano-Spaniole, care a explicat ca vanatoarea ursilor este permisa in conditiile in care exista peste 8.000 de exemplarea in muntii din tara.
Reprezentantii romani au promovat si potentialul turistic al Romaniei, nu doar pe cel cinegetic, amintind de ofertele turistice in zonele inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, precum regiunea Transilvaniei, orasul medieval Sighisoara si, bineinteles, Delta Dunarii.
Consulul Romaniei, Catalin Gelu Boicu, si-a exprimat intentia de participare la Fercatur si pentru anii urmatori, subliniind importanta acestei initiative in „imbunatatirea imaginii” romanilor in randul comunitatii spaniole.