Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului

  0
  512
  Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului
  Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului

  Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului
  Romania si Siria, cooperare in domeniul protectiei mediului

  Romania si Siria vor colabora in domeniul protectiei mediului pe probleme legate de legislatie, cercetare si management, inclusiv in directia utilizarii rationale a resurselor de apa, in conditiile in care tara araba este una arida, cu relief predominant desertic, informeaza NewsIn.

  Cooperarea a fost parafata, miercuri, printr-un Memorandumul de Intelegere semnat de ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, si ministrul Economiei si Comertului din Republica Araba Siriana, Lamia Assi. Evenimentul s-a desfasurat cu ocazia vizitei in Romania a presedintelelui sirian Bashar al-Assad.

  „Memorandumul are ca scop intarirea relatiei dintre cele doua tari prin dezvoltarea si sustinerea cooperarii juridice, institutionale si tehnice in domeniul protectiei mediului, pentru beneficiul generatiilor prezente si viitoare. Cele doua state vor dezvolta si promova cooperarea bilaterala in domeniul conservarii si protectiei mediului prin schimbul de experti, informatii si studii, inclusiv prin transfer de know-how si tehnologie”, a subliniat Borbely.

  Cooperarea bilaterala se va axa in special pe aspecte privind legislatia si politicile de mediu,sustinerea programelor de cercetare cu privire la activitatile si tehnologiile ecologice, managementul deseurilor solide, poluarea industriala, dar si tehnologia de tratare a apei uzate, precizeaza reprezentantii Ministerului Mediului.

  De asemenea, Romania si Siria vor colabora in probleme privind poluarea marina, managementul resurselor costiere si utilizarea rationala a resurselor naturale.

  Important va fi si schimbul de informatii in aspecte privind combaterea desertificarii, a schimbarilor climatice si protectia biodiversitatii dar si managementul ariilor naturale protejate.

  Cele doua tari vor coopera, totodata, si pentru cresterea constientizarii publice cu privirela protectia mediului, prin includerea obiectivelor de mediu in programele educazionale, dar si in domeniul energiilor regenerabile si a eficientei energetice, mai spun reprezentantii Ministerului Mediului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.