Romania stinge lumina de Ora Pamantului

  0
  269

  Zeci de orase din Romania vor stinge luminile maine, la ora 20.30, intr-un gest simbol care are menirea de a aminti tuturor ca resursele pe care le consumam zilnic depasesc cu mult ceea ce poate sustine planeta.Palatul Parlamentului

  Alte 120 de tari vor petrece o ora pe intuneric in semn de respect fata de resursele pe care ni le ofera Pamantul, dar si de ingrijorare fata de schimbarile climatice.

  Palatul Parlamentului va stinge toate luminile interioare si exterioare in cadrul celei de-a doua editii Earth Hour din Romania, informeaza reprezentantii WWF Romania, organizatorii evenimentului, care pregatesc un spectacol de lumini si sunete nealimentate electric.
  Autoritatile din alte 29 de orase din tara s-au alaturat momentului si vor intrerupe iluminatul public si al unor cladiri de referinta in acest interval.

  Scopul beznei

  „Earth Hour este un moment de afirmare a responsabilitatii fiecaruia dintre noi pentru modul in care alegem sa traim”, explica Luminita Tanasie, director al organizatiei nonguvernamentale WWF Romania. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett s-a alaturat campaniei si in acest an.

  „Schimbarile climatice sunt deja vizibile. Chiar zilele acestea am fost martorii unor variatii bruste de temperatura, iar inundatii masive si secete prelungite au afectat constant Romania in ultimii ani. Circa 15 miliarde de tone de dioxid de carbon sunt eliberate anual in atmosfera ca urmare a unor activitati asupra carora avem control deplin, precum transportul personal sau incalzirea si iluminarea locuintei. Asadar, putem lupta impotriva schimbarilor climatice daca facem alegerile zilnice corecte”, considera ambasadorul.

  Prima manifestare Earth Hour a avut loc pe 31 martie 2007, la Sydney. Atunci, in doua milioane de case si sedii de companii s-au stins luminile pret de o ora.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.