„Romania traieste in armonie cu natura” – sloganul tarii noastre la Expo Milano 2015

"Romania traieste in armonie cu natura" - sloganul tarii noastre la Expo Milano 2015
„Romania traieste in armonie cu natura” – sloganul tarii noastre la Expo Milano 2015

„Romania traieste in armonie cu natura” va fi sloganul prin care se va promova tara noastra la Expo Milano 2015, expozitie universala ce se va desfasura in perioada 1 mai -31 octombrie.

Expozitia va avea tema generala „Hranirea planetei, Energie pentru Viata”, a mentionat comisarul general al Romaniei la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie, intr-un briefing de presa, care a avut loc, joi, la sediul MAE. Acesta a spus ca guvernul a alocat pentru participarea la expozitie 3,5 milioane euro, bani ce vor fi folositi pentru constructia, amenajarea pavilionului romanesc si pentru organizarea de evenimente pe durata expozitiei.

„Tematic si functional, pavilionul Romaniei subscrie uneia dintre principalele teme ale expozitiei – Cultura si Hrana- printr-un mixt intre traditie si modernitate. Pavilionul va fi structurat, la parter, pe cinci arii tematice si va oferi vizitatorilor informatii prin intermediul unei tehnologii multimedia hi-tech pe baza unor leduri, a unei tehnici digitale. La etaj, avem restaurantul, cu o prispa prezentata intr-o cheie moderna, avand acoperisul din stuf, inconjurat de o gradina, pe care speram sa o mentinem vie, proaspata, pe durata celor sase luni”, a adaugat Ghervasie.

El a aratat ca pavilionul reprezinta o „reinterpretare” a unei asezari traditionale romanesti. Spatiul rezervat Romaniei este de 887 de metri patrati, vecinii pavilionului romanesc fiind Spania, Mexic,Vatican, Franta si Israel.

Ghervarsie a spus ca, dupa terminarea expozitiei, pavilionul romanesc ar putea fi adus in tara. pentru a fi vazut si de cei care nu au avut posibilitatea sa viziteze Expo Milano 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *