Romania trebuie sa amenajeze bazinele de apa in conformitate cu evolutiile climatice

Bazinele hidrografice din Romania trebuie sa fie amenajate in asa fel incat sa fie afectate cat mai putin de schimbarile climatice.

“In contextul secetei prelungite din acest an, specialistii trebuie sa isi fundamenteze cercetarile in domeniul agricol si sa descopere noi tehnologii pentru irigatii, care sa consume cat mai putina apa sau sa descopere speciile de plante cele mai rezistente la seceta. MMDD isi fundamenteaza toate strategiile, deciziile si politicile pe cercetari stiintifice amanuntite, realizate de institutele de specialitate”, a declarat Varga, prezenta la Conferita stiintifica anuala a Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor.

Aceasta a apreciat ca intalnirea este un prilej foarte bun pentru a prezenta stadiul politicilor de mediu, precum si diversele prezentari hidrologice si meteorologice, care vor ajuta la realizarea strategiei de management al riscului la seceta.

“Apreciez lucrarea realizata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii, privind redimensionarea ecologica si economica a luncii Dunarii. Specialistii din cadrul Institutului au elaborat deja modelul de teren, urmand ca in viitorul apropiat sa ruleze modelele hidraulice. Acest proiect ne va oferi o perspectiva noua asupra potentialului Dunarii”, a spus secretarul de stat.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente