Romanii au sarbatorit Noaptea europeana a liliecilor

  0
  332

  In fiecare an, in luna octombrie, in tarile europene se sarbatoreste „Noaptea europeana a liliecilor”, eveniment care isi propune sa atraga atentia publicului larg asupra situatiei dezastruoase in care se afla aceste mici animale. In Romania, evenimentul a inceput aseara la Cluj si se va desfasura in peste 10 orase din Romania. Acesta are ca scop popularizarea si constientizarea oamenilor asupra importantei protejarii liliecilor.

  „Oamenii stiu in general prea putin despre lumea liliecilor. Acest eveniment, care se organizeaza anual in peste 30 de tari europene, este o campanie de informare si constientizare a populatiei asupra necesitatii protejarii speciilor de lilieci. Incepand cu anul 2000, noi organizam acest eveniment in fiecare an”, a spus Szodoray-Paradi Farkas, presedintele Asociatiei pentru Protectia Liliecilor din Romania.

  Conventie pentru protectia liliecilor

  Noaptea Europeana a Liliecilor se organizeaza in toate tarile europene semnatare ale Conventiei privind protectia liliecilor. Intre acestea se numara Germania, Franta, Belgia, Italia, Elvetia si Ungaria. Romania a semnat acest act in anul 1999, cu atat mai mult cu cat in tara noastra exista cea mai mare colonie de lilieci din Europa.

  „In cadrul evenimentului de la Cluj a existat o expozitie de fotografie, jocuri pentru copii si iesiri cu detectoarele de ultrasunete pe teren pentru depistarea liliecilor”, a precizat unul dintre pasionati, Szodoray-Paradi Farkas. In plus, specialistii in domeniu care vor fi prezenti la eveniment vor fi pregatiti sa raspunda la toate intrebarile vizand protectia liliecilor pe care publicul va dori sa le puna.

  Evenimentul este organizat de EUROBATS, respectiv Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania, in colaborare cu Primaria municipiului Cluj-Napoca – Muzeul de Speologie „Emil Racovita”, Casa de Cultura a Studentilor si Expo Transilvania.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.