Romanii consuma tot mai putina carne de vita

Romanii consuma tot mai putina carne de vita

Numarul total de animale si pasari sacrificate a crescut, in februarie, la toate speciile, cu exceptia bovinelor, unde s-a inregistrat o scadere de 41% comparativ cu februarie 2011, . Conform Institutului National de Statistica (INS), numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,3%, respectiv cu 2,3%, iar numarul total de ovine si caprine sacrificate s-a majorat cu 4,8%, in timp ce greutatea lor in carcasa a crescut cu 16,7%. De asemenea, numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 21,3%, respectiv cu 14,9% Conform INS, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa a animalelor sacrificate sau inregistrat in luna decembrie la porcine si in luna aprilie la ovine si caprine, cind au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *