Romanilor nu le pasa de mediu: Ora Pamantului nu a scazut consumul de energie

  0
  241

  Potrivit reprezentatilor Dispeceratului Energetic National consumul de energie electrica din Romania a crescut in intervalul 20:00 – 21:00.Ora Pamantului

  Ora Pamantului nu a influentat in niciun fel consumul de energie electrica din Romania. Sambata intre 20.00 si 21.00 consumul mediu de energie a fost de 7.356 MW, in usoara crestere fata de ora anterioara (19.00-20.00), cand acesta a fost de 7.297 MW, potrivit Dispeceratului Energetic National.

  „In acel interval orar, oricum consumul de energie electrica scade, pentru ca si activitatile casnice ale oamenilor se reduc. Apoi, sambata se inregistreaza oricum un consum de electricitate mai redus fata de cel din timpul saptamanii. Mai mult, sambata seara, in timpul Orei Pamantului, s-a inregistrat chiar o crestere usoara a consumului de electricitate, la nivel national, si nu o scadere, cum era de asteptat in urma acestei initiative”, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Dispeceratului Energetic National (DEN), divizie a Transelectrica.

  Potrivit reprezentantilor DEN, pentru a se simti o scadere sesizabila in consumul de energie electrica la nivel national, ar trebui opriti marii consumatori industriali, combinatele.

  Zeci de institutii din Capitala, printre care Palatul Parlamentului, Guvernul, Ateneul Roman, Primaria, Opera Romana, Teatrul National si Muzeul National de Arta al Romaniei, au stins luminile, sambata seara, pentru o ora, incepand cu 20.30, alaturi de cladiri din alte 29 de orase, pentru a marca Ora Pamantului, cea mai mare initiativa globala legata de mediu.

  Anul acesta, 115 tari si-au anuntat participarea la aceasta actiune.

  Romania a participat pentru prima oara la campania globala „Earth Hour” in calitate de tara oficiala, in 2009, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature), organizatia care coordoneaza de patru ani campania globala.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.