Romanul si-a schimbat masina din cauza saraciei

Mihai Toti a cercetat o viata intreaga solurile si crede ca in viitor principala problema a Romaniei nu vor fi inundatiile

De profesie geograf-pedolog, Mihai Toti e presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu. S-a ocupat de studiul solului pe care il considera chintesenta factorilor naturali.

Dragostea pentru geografie i-a fost insuflata de un profesor de geografie din liceu, de etnie germana. Acesta l-a invatat sa deseneze harti si i-a recomandat carti care l-au ajutat foarte mult in profesia lui.

Spune ca e printre primii oameni care au facut studii pedologice in Delta Dunarii si care au realizat harti de prognoza pentru acest teritoriu. Ca presedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu, a aprobat cele mai multe proiecte de cand s-a infiintat institutia.

– De ce credeti ca programul a avut un succes atat de mare?

– Eu cred ca succesul trebuie vazut din doua puncte de vedere: unul al populatiei si unul al nostru. Eu cred ca romanul nu si-a schimbat masina ca sa reduca noxele, ci din cauza lipsei de mobilitate. Poate ca e cam dur ceea ce spun…

Dar cred ca romanul si-a schimbat masina din cauza ca nu are suficienti bani pentru a-si cumpara una noua. Programul a avut succes pentru ca aveam cel mai imbatranit parc auto din Europa, avem 60% din masini mai vechi de 12-13 ani. Din punctul nostru de vedere, reducerea noxelor, plus avantajele de care au beneficiat clientii au fost determinante pentru program.

– La inceputul saptamanii ati avizat inceperea etapei a doua a programului. De cand va incepe programul Rabla si cati producatori au fost acceptati?

– Etapa a doua a programului Rabla se va derula in perioada 1 septembrie-12 noiembrie. S-au calificat 45 de producatori, importatori si distibuitori autorizati ai acestora, iar 11 dintre ofertanti nu au indeplinit toate conditiile la care s-au angajat la inceputul anului.

Au ramas 2.049 de masini nedistribuite. Iar anul acesta avem o luna in plus, o etapa suplimentara. In aceasta perioada vrem sa constientizam populatia ca e cazul sa-si schimbe masina.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente