Marea Britanie isi continua revolutia verde prin reciclarea masiva a deseurilor

Un sondaj recent arata ca tot mai multi britanici folosesc becuri economice, sunt interesati de reciclarea deseurilor provenite din gospodarie si sustin introducerea unei taxe mari de mediu pentru calatoria cu avionul.

Tot mai multe voci din Marea Britanie sustin introducerea unei taxe substantiale de zbor cu care sa se acopere costurile diminuarii emisiilor de CO2, principala cauza a incalzirii globale.

Un ultim sondaj realizat de Office National Statistics arata ca 44% din repondenti sunt de acord cu propunerea ca daunele aduse mediului de avioane sa fie platite.

De asemenea, 25% din cei intervievati spun ca circula tot mai rar cu avionul din cauza ingrijorarii legate de incalzirea globala. Sondajul indica, de asemenea, o receptivitate destul de ridicata in ceea ce priveste masurile de protectie a mediului tangente cu mediul domestic.

Peste 60% din britanicii intervievati au declarat ca nu au lasat niciodata televizorul deschis sau telefoanele mobile la incarcat pe timpul noptii, iar mai mult de jumatate spun ca nu au lasat niciodata luminile aprinse in camerele nelocuite.

Britanicii agreeaza becurile economice

Trezoreria nu are inca in plan sa introduca taxe de mediu, dar sondajele pot incuraja aceasta initiativa, spun economistii britanici. “Revolutia verde” din Marea Britanie e din ce in ce mai vizibila si in sectorul reciclarii deseurilor.

Mai bine de 80% din repondenti considera “o datorie” reciclarea gunoiului provenit din gospodarie. Becurile economice, de asemenea, sunt folosite frecvent in locuintele englezilor.

Asta diminueaza temerile guvernului ca normele impuse de UE legate de energia regenerabila nu vor putea fi adoptate pana in 2020, cum era prevazut.

Cu ceva timp in urma, oficialii britanici se plangeau intr-un memorandum ca normele UE ar fi cam dificil de atins. Acestea cer sa se atinga pragul in care 20% din consumul de energie sa provina din surse regenerabile. Rezultatele recentelor sondaje sunt insa incurajatoare pentru oficialii din Marea Britanie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente