Romsilva a sanctionat 870 angajati pentru „jaful” din paduri si s-au intocmit 105 dosare penale

0
460
Romsilva a sancţionat 870 angajaţi pentru "jaful" din păduri şi s-au întocmit 105 dosare penale
Romsilva a sanctionat 870 angajati pentru "jaful" din paduri si s-au intocmit 105 dosare penale
Romsilva a sanctionat 870 angajati pentru „jaful” din paduri si s-au intocmit 105 dosare penale

Romsilva a efectuat controale pentru a opri „jaful” in paduri, in urma carora a sanctionat 870 angajati, din care 28 au fost concediati si s-au intocmit 105 dosare penale, a declarat directorul general al regiei, Adam Craciunescu, conform MEDIAFAX.

„In urma controalelor Romsilva sunt aproape 870 de angajati sanctionati si 105 dosare penale. Regia a luat niste masuri tocmai pentru a opri jaful in paduri. Efectul economic s-a vazut imediat. Controalele s-au efectuat din august 2012 pana in prezent. Mai avem si la ora actuala controale nefinalizate pentru ca un control in padure se desfasoarã destul de greoi, vegetatia abundenta, iarna care a ingreunat controalele in zona de munte”, a declarat Crãciunescu.

El a precizat ca cei mai multi salariati au fost sanctionata cu retineri de 20-30% din salariu, unii au fost schimbati din functii, 28 au fost concediati si au fost intocmite 105 dosare penale.

De asemenea, seful Romsilva spune ca s-au facut reevaluari ale resursei umane, in urma carora s-au creat posturi de maestri silvici care sa se ocupe de directionarea lemnului si o parte din padurari au fost calificati si dotati cu echipament pentru paza padurilor.

Romsilva a incheiat primele noua luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de 1,15 miliarde lei, in urcare cu 30% fata de bugetul propus si un profit brut de 120 milioane lei, de patru ori mai mare, evolutie datorata, printre altele cresterii pretului mediu la lemn.

Romsiva administreaza 3,2 milioane hectare de padure aflate in proprietatea statului si 1 milion de hectare aflate in proprietate privata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.