ROSIA MONTANĂ: Editie aniversara: 10 ani de FanFest! Noi inceputuri.

Rosia Montana – Asociatia Alburnus Maior impreuna cu voluntarii Campaniei Salvati Rosia Montana au placerea de a va invita la FanFest, cel mai cunoscut festival alternativ din Romania. Va asteptam la Rosia Montana intre 13-16 august cu o serie larga de evenimente, programul de anul acesta cuprinzand concerte live, expozitii, filme documentare, tururi ghidate si cea mai mare intrunire a activistilor din Romania in cadrul forumului social de activism.

970x250_FanFestZECE

Editia aniversara din vara aceasta sarbatoreste 10 ani de festival, de solidaritate cu lupta localnicilor din Rosia Montana, neclintiti in calea celui mai mare proiect minier de extragere a aurului din Europa. Rosia Montana priveste spre viitor, spre noi inceputuri, un viitor care pune in valoare respectul fata de natura si patrimoniu natural si spiritul civic nascut aici.

In acest an, Muzica FanFest aduce impreuna pe scena festivalului numerosi artisti atat de la noi, cat si din alte tari. Ii vom putea asculta pe Travka, Iordache, Harry Tavitian, Fine it’s Pink, Riddim Colony (HU), Crowd Control, Pietonu, Diamonds are Forever, Mere, Omu Gnom, Sang Conteste (FR), Nemesis (FR), grupul de percutie Balasa si sZempol Offchestra. In zona de FanFest Lounge vor mixa: Blanilla, Chuck Borris, Deeproots, Dex, Digital Selekta, Dubase, High Kulture, Injektah, Irie Warriors, Levy, Low Freq, Madliquid, Mighty Boogie, Mike Vato, MRK, Musai Soundworks, Newgotti, PUIU, Tomma Alistar, UFE, Un Guru si ZO.

In cadrul Forumului Social de Activism se va face auzita vocea comunitatilor ce se opun proiectelor miniere din Columbia, Franta, Grecia si Peru. Invitatii speciali veniti din aceste regiuni vor prezenta luptele ce au inspirat milioane de oameni din intreaga lume. Un subiect intens dezbatut in cadrul forumului va fi tratatul TTIP si mecanismul ISDS prin care companiile pot da in judecata state, asa cum a anuntat ca va face si compania canadiana ce a incercat sa distruga Rosia Montana. Invitatii la forum vor raspunde la intrebari si vor aduce lamuriri privind aceste proceduri netransparente ce pot priva bugetul unui stat de miliarde de dolari.

Toti invitatii ce au luat parte la cele 10 editii ale festivalului au facut-o pro-bono, un motiv in plus sa le multumim nu doar pentru participare, dar si pentru mesajul lor angajat social, sursa de inspiratie si motivatie. Peste 300 de muzicieni, 30 de autori, 20 de trupe de teatru, 60 de producatori de filme, 1500 de voluntari, 40 000 de participanti si un deceniu de munca voluntara ne-au aratat ca implicarea civica are puterea sa tina muntii in loc.
11752450_866574526731088_8815186837488007897_n

Vizitati pagina noastra web: www.fanfest.ro sau pagina de Facebook: http://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *