Ruptura intre Ponta si fostul sau consilier „verde”?

  0
  329
  Cum lupt? deputatul Remus Cernea împotriva defri??rilor abuzive
  Remus Cernea a anunţat că va înfiinţa Mişcarea pentru Oameni, Natură şi Animale (MONA)
  Ruptura intre Ponta si fostul sau consilier "verde"?
  Ruptura intre Ponta si fostul sau consilier „verde”?

  Fost consilier al premierului Ponta, deputatul verde Remus Cernea spune ca in USL nu exista un consens asupra problemei exploatarii gazelor de sist.

  Cernea a declarat pentru JB ca verzii se opun exploatarii gazelor de sist, cat si mineritului prin cianuri. „In USL nu exista unanimitate pe foarte multe teme. Sunt mai mult subiecte de controversa. Noi, fiind in cadrul USL acum, vom incerca sa-i convingem pe cat mai multi dintre colegi de justetea punctului nostru de vedere. Ne gandim intotdeauna si la alternative si credem ca solutia energetica pentru Romania este aceea de a miza pe surse regenerabile de energie”, ne-a transmis presedintele Partidului Verde.

  Cernea accepta ca la mijloc sunt interese majore. „Stiu ca sunt interese mari, dar noi ne vom sustine principiile”, afirma parlamentarul.
  Anul trecut, zece parlamentari ai PSD au avut o initiativa legislativa pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist in Romania, dar a fost respins de Senat. In acest context, iata cum felul in care premierul Victor Ponta si-a schimbat optica, brusc, apare acum intr-o lumina stranie. Cernea spune ca dupa ce premierul polonez l-a convins pe premierul roman ca gazele de sist sunt bune nu a mai apucat sa discute cu amicul sau, Ponta. „Chiar daca premierul si-a schimbat optica, noi, verzii, nu ne-am schimbat optica si nu ne-o vom schimba. Consideram aceasta tehnologie a fracturarii drept una periculoasa pentru mediu si oameni. Vom utiliza toate caile politice pentru a ne opune”, sustine sus si tare Cernea.

  Lege anti-cianuri

  Altfel, verzii vor depune in Parlament un proiect de lege pentru interzicerea mineritului cu cianuri in Romania. „Speram ca proiectul nostru sa primeasca inca de la inceput cateva zeci de semnaturi. Vom cauta sa obtinem un sprijin foarte larg si deja multi parlamentari ne-au anuntat ca vor semna proiectul. Vor fi numeroase semnaturi din partea USL, dar si din alte partide”, e optimist Cernea…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.