Protest la CNA: Referendumul Rosia Montana, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sanctionate

0
360
Vâlcov: Nu ?tim când vom da raportul final pe Ro?ia Montan?. A picat propunerea de a vota luni
Vâlcov: Nu ştim când vom da raportul final pe Roşia Montană. A picat propunerea de a vota luni
Protest la CNA: Referendumul Rosia Montana, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sanctionate
Protest la CNA: Referendumul Rosia Montana, reflectat incorect de 3 posturi ce nu au fost sanctionate

Sapte persoane au protestat, marti dimineata, in fata sediului CNA, legati de lanturi pentru ca membrii Consiliului nu au sanctionat Antena 3, B1 si Realitatea TV, care ar fi dezinformat publicul in privinta referendumului de la Rosia Montana, informeaza Mediafax.

Protestatarii au avut cu ei o pancarta pe care scrie „CNA iti ascunde adevarul despre Rosia Montana!”. Pancarta era asezata pe un fel de grilaj de care patru dintre protestatari erau legati cu lanturi si cu sisteme antifurt.

Unul dintre protestatari, Andreea Duminicioiu, a declarat pentru Mediafax ca aceasta este „o forma extrema de protest”, din cauza ca CNA nu a raspuns la foarte multele sesizari transmise de cetateni cu privire la faptul ca televiziunile Antena 3, B1 TV si Realitatea TV au transmis informatii false despre referendumul privind Rosa Montana.

„Solicitam CNA sa solutioneze sesizarile cu privire la incalcarile grave de lege produse de radiodifuzorii Antena 3, B1 TV si Realitatea TV, pe subiectul transmiterii informatiilor despre referendum, informatii complet false, care au afectat populatia si au dezinformat-o. Ma refer la toate stirile transmise de cei trei radiodifuzori amintiti, in 9 si 10 decembrie 2012, cu privire la referendumul din Apuseni. Cei trei radiodifuzori au transmis informatia despre referendum ca fiind validat, desi acesta a fost invalidat, si cu cifre complet eronate. Exista mai multe sesizari la CNA pe acest subiect, toate au depasit termenul legal de raspuns institutional si de aceea ne aflam aici ca o masura extrema”, a spus Andreea Duminicioiu, precizand ca protestatarii au sunat in fiecare zi la CNA pentru a afla cand va fi pus pe ordinea de zi a sedintelor CNA acest subiect, fara sa i se raspunda.

Ea a mai spus ca protestatarii vor veni in fata sediului CNA „atat timp cat va fi nevoie”. „Pana cand CNA isi va face treaba si va raspunde solicitarilor cetatenilor si pana rezolva problema grava de cenzura pe subiectul Rosia Montana si pana in momentul in care CNA se autosesizeaza pe acest subiect extrem de grav, aflat in continuare in dezbatere publica, economica si politica”, a mai spus Andreea Duminicioiu.

In jurul orei, 11.00, presedintele CNA, Laura Georgescu, a coborat sa discute cu protestatarii, avand in vedere ca acestia nu au dorit sa intre in sediul CNA, desi fusesera invitati in acest sens, inca de la ora 9.30, dupa cum a declarat Georgescu.

„De ce refuzati discutia cu mine, cu presa de fata, insa in conditii omenesti?”, i-a intrebat Laura Georgescu pe protestatari, referindu-se la temperaturile scazute de afara.

„Stam aici pentru ca in temperaturi normale nu ati vrut sa va sesizati cu probleme din mass-media. CNA nu a luat masurile pe care trebuia sa le ia atunci cand televiziunile au mintit”, i-a raspuns Laurei Georgescu unul dintre protestatari. In schimb, Laura Georgescu i-a spus ca nu i se poate reprosa ei acest aspect, intrucat ea este presedinte al CNA din 28 decembrie 2012.

De asemenea, Laura Georgescu i-a invitat pe protestatari la sedinta CNA de joi, 31 ianuarie, cand pe ordinea de zi se vor afla sesizarile cu privire la referendumul de la Rosia Montana.

„Joi, 31 ianuarie, in sedinta publica, la ora 14.00, va astept pe toti. Se vor discuta toatre sesizarile dumneavoastra si nu vom proteja niciun radiodifuzor care a incalcat Decizia noastra (Decizia CNA privind reflectarea referendumului, n.r.). Aveti promisiunea mea”, le-a spus Laura Georgescu protestatarilor. Ea i-a rugat pe acestia sa inceteze protestul de marti, pentru a nu le fi afectata sanatatea din cauza temperaturilor scazute.

In jurul orei 11.30, protestatarii au plecat din fata sediului CNA.

Referendumul local organizat, pe 9 decembrie 2012, in 35 de comune si orase din judetul Alba, privind proiectul minier de la Rosia Montana si mineritul din Apuseni a fost invalidat, in conditiile in care la acesta au participat 43,20 % din cetatenii cu drept de vot, fata de 50 la suta plus unu, cat era nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.