Array

Rusia lanseaza prima nava spatiala militara. Incepe cursa inarmarilor in Cosmos?

Rusia lanseaza prima nava spatiala militara. Incepe cursa inarmarilor in Cosmos?
Rusia lanseaza prima nava spatiala militara. Incepe cursa inarmarilor in Cosmos?

Rusia se pregateste intens pentru lansarea primei sale navete spatiale militare in anul 2014. Moscova intentioneaza astfel sa-si creasca din punct de vedere calitativ fortele militare din spatiu, pentru a-si imbunati precizia rachetelor nucleare strategice si a-si consolida mijloacele conventionale.

“Dar oare acesta noua strategie a Rusiei in domeniul spatial nu va conduce la o cursa a inarmarilor, la care sa ia parte si celelalte puteri militare ale planetei?” se intreaba RBTH.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat la sfarsitul lunii noiembrie ca interesul spatial a crescut considerabil – cinci sateliti au fost lansati in acest an, iar alti cinci vor ajunge pe orbita pana la sfarsitul anului.

In martie 2014, se asteapta ca Rusia sa faca prima sa lansare a unei navete spatiale militare, aceasta fiind amanata de mai multi ani, din motive tehnice.

Scopul razboiului viitorului nu este cucerirea de teritorii, ci de desfasurare a unor atacuri in punctele slabe ale inamicilor, scrie publicatia britanica.

Accentul care se pune in conceptul “armelor strategice” a trecut de la “triada nucleara” la instalatii non-nucleare bazate pe sisteme de arme de mare precizie.

Aceasta implica existent unui numar mare de sateliti de recunoastere, de avertizare, de prognoza si de sisteme de directionare.

Potrivit generalului Vladimir Slipchenko, un analist militar, trebuie sa ne asteptam ca in deceniul actual numarul de arme de precizie ghidate sa creasca in tarile considerate puteri militare la 30.000-50.000, iar in anul 2020 se va ajunge la 70.000-90.000 de astfel de arme.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente