Rusia pune capat unui program american de distrugere a armelor nucleare

  0
  358
  Non-Proliferation and Nuclear Disarmament. Statement or Fact – Bucuresti, 26-28 octombrie 2012
  Rusia pune capat unui program american de distrugere a armelor nucleare

  Rusia a semnalat Statelor Unite ca nu vrea sa isi prelungeasca participarea la programul de dezarmare Nunn-Lugar ce dateaza din 1991, care prevede sa asigure mai ales distrugerea armelor nucleare si chimice, a anuntat miercuri un adjunct al ministrului rus al Afacerilor Externe.

  „Partea americana stie ca noi nu dorim o noua reinnoire” dupa expirarea programului existent, in mai 2013, a declarat Serghei Riabkov, citat de catre agentia de presa Interfax, subliniind ca situatia s-a „schimbat” in Rusia de la inceputul anilor 1990.

  „Acest acord nu ne convine, a fortiori daca se tine cont de faptul ca situatia s-a schimbat in Rusia, pentru ca posibilitatile noastre financiare s-au imbunatatit considerabil”, a continuat Riabkov.

  „O mare parte din ce s-a facut datorita programului Nunn-Lugar s-a terminat si nu mai constituie o problema”, a mai declarat el.

  Programul CTR (Cooperative Threat Reduction Programs) mai este cunoscut sub numele de programul Nunn-Lugar, dupa numele a doi senatori americani care l-au initiat.

  El avea ca scop sa depaseasca riscurile provocate de implozia URSS-ului, favorizand, cu finantari americane, reconversia industriilor militare, protectia tehnologiilor sensibile, dar si supravegherea si distrugerea arsenalelor nucleare si chimice in tarile fostei Uniunii Sovietice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.