Castrul Roman din Alba Iulia si Galeriile Romane din Rosia Montana, selectate de Ministerul Turismului pe „Ruta imparatilor romani”

  0
  671
  Ruta împ?ra?ilor romani
  Ruta împăraților romani
  Ruta imparatilor romani
  Ruta imparatilor romani

  Castrul Roman din Alba Iulia si Galeriile Romane din Rosia Montana, doua situri arheologice importante din judetul Alba pentru perioada romana, vor face parte din traseul turistic „Ruta Imparatilor Romani”. Cele doua situri, alaturi de alte trei din Romania, au fost selectate de Ministerului Turismului prin Autoritatea Nationala pentru Turism si Asociatia “Mioritics Romania”, in Rutele Culturale din zona inferioara si de mijloc a Dunarii, din care face parte si „Ruta Imparatilor Romani”.

  Din Romania au fost propuse 13 situri, evaluate pe baza criteriilor intocmite de compania Horwath HTL Croatia – specializata in studii si cercetari de piata in turism. In urma evaluarilor au fost desemnate castigatoare cinci situri: Alba Iulia – Castrul Roman, Rosia Montana – Galeriile Romane, Sarmizegetusa – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica, Constanta – Cetatea Histria si Adamclisi.
  Acest proiect international este finantat din fonduri europene cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul cadru pentru competitivitate si inovatie (CIP) si Programul pentru inovatie si antreprenoriat (EIP). El este parte a cererii de proiecte lansata de Comisia Europeana, Trans-national Cooperation Projects on European Cultural Routes.

  Obiectivul principal il constituie diversificarea ofertei turistice europene si cresterea vizibilitatii zonei Dunarii inferioare si de mijloc, ca o destinatie atractiva si durabila, prin dezvoltarea a doua rute culturale in Romania, Bulgaria, Croatia si Serbia: Ruta imparatilor romani si Ruta vinului.
  „Beneficiile directe sunt in primul rand de promovare turistica si consolidare a pozitiei orasului nostru pe harta turismului cultural european. Este evident ca titluri precum EDEN sau acest demers sunt actiuni concrete prin care notorietatea patrimoniului cultural istoric de care dispunem se va traduce in cresterea numarului de turisti”, a precizat primarul Mircea Hava.

  Prima actiune de promovare a acestui proiect o constituie prezenta acestor situri la Targul de Turism de la Berlin, in cadrul Centrului Dunarean de Competente – Belgrad. Cu aceasta ocazie va fi lansat site-ul de internet al Rutei imparatilor romani, „danube.travel”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.