Array

S-a dat startul sezonului “I’Velo” la Iasi. Vezi de unde poti inchiria bicicletele

S-a dat startul sezonului “I’Velo” la Iasi. Vezi de unde poti inchiria bicicletele
S-a dat startul sezonului “I’Velo” la Iasi. Vezi de unde poti inchiria bicicletele

Astazi a fost lansat la Iasi programul de bike-sharing “I’Velo”. Centrul de inchiriere “I’Velo” va fi amplasat in Parcul Copou, langa statuia Mihai Viteaza, si va pune la dispozitia iesenilor 50 de biciclete.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank .

Peste 700.000 de romani ne-au demonstrat in trei ani de I’Velo ca bicicleta este aleasa din ce in ce mai des atat ca mijloc de transport alternativ, cat si ca modalitate de recreere. Suntem bucurosi sa fim din nou alaturi de ieseni si asteptam cat mai multi biciclisti la centrul I’Velo din Parcul Copou pentru a arata in continuare ca romanii vor sa pedaleze” a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara – Parcul Copiilor, Iasi –Parcul Copou(langa statuia Mihai Viteazu), Brasov – Piata Sfatului si Constanta – parcul Tabacariei.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev,respectiv al talonului de pensie.

Anul 2012 a fost marcat de o serie de noutati:

– Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara)

– Sisteminformatic de inchiriere a bicicletei: dupainscriereainitiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului

-Program de inchiriere flexibil

Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

“I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat sia contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente